art for sale

inspiratie

ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ 

Pippi Langkous,  Astrid Lindgren

Wie ben jij?

Mijn naam is Saskia van Herwaarden, meisjesnaam Van Dijk; ik ben in 1963 in Maastricht geboren uit een Deense moeder en een Nederlandse vader. In mijn vroege jeugd, van 1966 tot 1971 hebben we in Engeland gewoond, vandaar mijn liefde voor de Engelse taal en het Verenigd Koninkrijk. Mijn gehele jeugd hebben we de lange zomervakanties in Denemarken doorgebracht bij familie, daarom noem ik Denemarken ook wel mijn tweede thuis. Ik heb afwisselend in Maastricht, Parijs, Rotterdam en Amsterdam gewoond om tenslotte te verhuizen naar ’t platteland. Momenteel woon ik samen met mijn man en twee zwarte labradors in gemeente West-Betuwe.

Waar werk je en wat maak je zoal?

Ik ben vooral bezig in mijn tuinstudio ‘De VogelHut’.  Hier probeer ik van alles uit met verschillende soorten materialen. In 2011 ‘ontdekte’ ik textiel en heb ik jaren hoofdzakelijk met (gerecycled) textiel gewerkt en heel veel  geëxperimenteerd met het verven met natuurlijke pigmenten. Inmiddels ben ik teruggekeerd naar mijn oude liefde: schilderen op het platte vlak, vooral gewassen inkttekeningen op allerlei soorten papier en het maken van (drie-dimensionale) collages. Een groot project dat sinds 2014 gaande is, is het poppenhuis dat ik in mijn atelier gemaakt heb. Deze heet ‘The Dwelling©  en de verhalen erover zijn steeds gepubliceerd in mijn blog.  

Hoe komt het dat je weblog in het Engels is?

Sinds 2011 houd ik een weblog bij, geheten ‘Tales from the BirdHut. De voertaal is Engels daar de eerste groep waar ik online deel van uitmaakte over de hele wereld verspreid woont en ze allemaal Engels spreken.

Wat zou je nog willen?

Mij volledig wijden aan kunst-productie. Februari 2022 heb ik besloten mijn andere werkzaamheden af te stoten en full-time bezig te zijn met mijn kunstbedrijf. 

Ik zou heel graag een boek met verhalen van The Dwelling uitbrengen, oh ja, en ook een verjaardagskalender, kaarten en mooie tentoonstellingen maken……tja genoeg om over te dromen en naar uit te kijken.

meer info op mijn CV

me

klik op foto voor interview van Gabri Wijnakker met mij in mijn atelier